Image
Ett prov att göra en sida med inspelningar med berättelser från förr.
Det var Kvâr Olle Jansson och min far Pers Thure Eriksson som på 90-talet med en liten transistorradio med de lilla kassetterna spelade in berättelser av några äldre Enviksbor. På senare tid vaknade även mitt (Per-Olov Aldebacks) intresse, så några inspelningar har även jag gjort.
För att säkra de små kassettbanden som min far och Olle hade spelat in bekostade jag och förde över dem till cd skivor och trodde dom var säkrade för all framtid, men så är ju inte fallet nu med den snabba teknikutvecklingen.
Efter att cd skivorna legat i en kartong i drygt 50 år var det dags igen, så jag tog hjälp av mitt barnbarn August så nu är inspelningarna ripplade till ljudfiler som ligger på min dator, och nu håller jag på att ladda upp dessa till Youtube för vidarebefordran till Envikens Hembygdsförenings hemsida. Vad tror ni om den lösningen ? Eftersom jag har haft dessa inspelningar i min ägo ca 50 år och hela tiden tänkt att när jag får tid någon gång skall jag ta hjälp och redigera, har jag nu insett den tiden inte finns längre och min kunskap inte räcker till som självlärd helt utan utbildning så nu kommer jag ladda upp dem helt oredigerade direkt från inspelningarna mestadels gjorda på en enkel liten transistorradio. Det får bli mitt sätt att försöka bevara inspelningarna och hoppas någon med bättre kunskap och tid kan fixa till det bättre.